Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΝ- ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ (5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΚΑ)

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πλάκα ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι και στο σύγχρονο παιχνίδι πόλης με παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια & καλλιτεχνικά δρώμενα. Πρόκειται για πρωτoβουλία του πολιτιστικού φορέα "Ανάμεσα στους Μέρμηγκες" σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και σε συνεργασία με τo art café Κιμωλία, και το Athens Plaython. 
Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης. Εκδήλωση- προάγγελος θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου.