Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ (20 ΚΑΙ 22 ΜΑΪΟΥ)

Τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22  Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν "Φιλαναγνωσία και Εκπαίδευση: Ανακαλύπτοντας τη χαρά της ανάγνωσης μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους των Τεχνών". Στο σεμινάριο συμμετείχαν 9 εισηγητές και 150 εκπαιδευτικοί. 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ VARBY ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Το Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης της πόλης Varby της Σουηδίας διοργανώνει Διεθνή Εικαστική Έκθεση /Διαγωνισμό για παραδοσιακές ιστορίες/ παραμύθια και καλεί μαθητές ηλικίας 4-18 ετών από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να αποστείλουν τις συμμετοχές τους. Στόχος της δράσης αυτής είναι να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος των παραμυθιών για τα παιδιά και τους ενήλικες και να καταγραφούν χαρακτηριστικοί παραδοσιακοί μύθοι χωρών με πλούσια λαϊκή παράδοση ώστε να διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ"


Τα 120 έργα από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό Τέχνης "Δημιουργώ εκ του Μηδενός" θα εκτεθούν το διάστημα 24 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων, Ταϋγέτου 60, 112 55  Αθήνα. 
Η πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σχολείων στο χώρο γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το ΥΠΑΙΘΠΑ  στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2103443673 (υπεύθυνος : κ. Νικόλαος Έξαρχος).     
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ώρα 18:30,   στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων.