Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΣΗ-ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας διοργανώνει διήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Εικαστική εμπειρία, έκφραση και δημιουργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: από τη θέαση-παρατήρηση στην παραγωγή-δημιουργία".
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
 Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με διάφορες μορφές εικαστικών τεχνών, η διερεύνηση της εικαστικής γλώσσας με τη χρήση ποικίλων υλικών και μέσων, καθώς και η ανάδειξη τρόπων αξιοποίησης των εικαστικών τεχνών κατά την υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων, με στόχο την ανάπτυξη κριτικά σκεπτόμενων, συνειδητοποιημένων δημιουργών/θεατών. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια εικαστικής δημιουργίας.

 Δείτε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου και τις περιλήψεις των βιωματικών εργαστηρίων στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης.