Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ"

    Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Η Νίκη της Σαμοθράκης». Το θέμα αφορά ένα από τα γνωστότερα έργα της ελληνικής τέχνης, την φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, το άγαλμα που βρέθηκε στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη και μεταφέρθηκε το 1864 στην Γαλλία, όπου εκτίθεται από το 1884 στο Μουσείο του Λούβρου.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια των εικαστικών και πνευματικών δεξιοτήτων των μαθητών και η ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της μαθητικής νεολαίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
        Ο Διαγωνισμός  θα διεξαχθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ Τάξης Δημοτικού των σχολείων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. 
       Τα έργα θα πρέπει να δημιουργηθούν μεταξύ 10 και 28 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και όχι ως κατ' οίκον εργασία. Από κάθε σχολική μονάδα θα επιλεγεί ένα έργο και θα αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.      
          Θα απονεμηθεί έπαινος σε όλους τους μαθητές που τα έργα τους θα προκριθούν για να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους. Στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν θα δοθούν χρηματικά έπαθλα: 1ο  βραβείο 150 ευρώ - 2ο βραβείο 100 ευρώ - 3ο βραβείο 50 ευρώ. Τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν σε αίθουσα που θα υποδείξει η Βουλή.

        Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του Υ.ΠΑΙ.Θ, στο οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού.