Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ"

Τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Γ΄, Α΄, Β΄, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και το Μουσείο της Παιδείας, που υπάγεται στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνoυν ενημερωτική-επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Μουσείο Παιδείας: Το σχολείο του χθες με τα μάτια του σήμερα". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, από 16:30 έως 19:00, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30). 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προταθούν τρόποι με τους οποίους αφηγηματικές και θεατρικές τεχνικές, καθώς και παιχνίδια ρόλων, μπορούν να αξιοποιηθούν ως παιδαγωγικά μέσα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά πραγματικότητες και αντιλήψεις του παρελθόντος σχετικά με τη σχολική ζωή, ώστε να είναι σε θέση να τις συγκρίνουν με τις αντίστοιχες πραγματικότητες και αντιλήψεις της σημερινής εποχής, αλλά και με τις δικές τους προσδοκίες για το σχολείο του μέλλοντος.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.