Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ: ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ"

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, διοργανώνει, σε συνεργασία με το «Κουκλοθέατρο Λαμίας», βιωματικό σεμινάριο με θέμα: "Παίζουμε θέατρο για την ψυχή μας: Το κουκλοθέατρο ως παιδαγωγικό εργαλείο στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων" 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το κουκλοθέατρο ως παιδαγωγικό- εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς και με τρόπους ένταξής του σε ποικίλες πτυχές της σχολικής πράξης. 
Εισηγήτρια θα είναι η κα Αναστασία Ξηρομερίτου, νηπιαγωγός, εμψυχώτρια κουκλοθέατρου, ιδρύτρια του «Κουκλοθέατρου Λαμίας» και πρώην Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε. Φθιώτιδας. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
α. τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 16:30-19:00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Τέρμα Μέλιτας, πλησίον Αττικού Νοσοκμείου), για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Περιστερίου και 
β. τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 16:30-19:00 στο Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Θηβών 422) για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων και Καματερού.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας