Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Ι.

school
Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Το υλικό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Ο.Π.Ι. Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ το σχετικό κείμενο της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. 
Οι εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Πολιτιστικό Πρόγραμμα με σχετική θεματολογία μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς, εκτός από την αξιοποίηση του παραπάνω εκπαιδευτικού υλικού υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας των σχολικών μονάδων με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Μέσω μιας τέτοιας συνεργασίας είναι δυνατή η επίσκεψη γνωστών καλλιτεχνών από το χώρο της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών στις σχολικές μονάδες, με σκοπό οι μαθητές να εκτιμήσουν την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και να αναγνωρίσουν τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.