Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εργαστήρι για εκπαιδευτικούς από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου με: 
1.Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ελεύθερη συμμετοχή για σχολεία (Τίτλος "΄Ενα αστείο στο μουσείο"
"Ελάτε να σκαρώσουμε ένα αστείο στο μουσείο σχολικής ζωής. Ένα αστείο που θα κρύβει μια αλήθεια για τους συμμαθητές μας του προηγούμενου αιώνα." Σχεδίαση και εμψύχωση: Ελένη Σβορώνου, Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας-9:00-10:30 και 11:00-12:30)

2. Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς με ελεύθερη συμμετοχή (Τίτλος: "Το σχολείο τότε και τώρα" .
Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με στόχο τη γνωριμία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν το μουσείο και θα σχεδιάσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση τις άριστες πρακτικές στη μουσειακή αγωγή.-Σχεδίαση και εμψύχωση: Μαρίζα Ντεκάστρο, Συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας για παιδιά, Ελένη Σβορώνου, Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας).
Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 30 άτομα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2103250341, info@ekedisy.gr