Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΑΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν. Ευβοίας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις δεξιότητες των μαθητών. Περιλαμβάνουν διάφορες θεματικές ενότητες, δραστηριότητες, εργαστήρια, εκδόσεις και συνοδεύονται από εφαρμογές πολυμέσων και υπερμέσων, μέσα από τις οποίες μάλιστα οι μαθητές δημιουργούν νέο περιεχόμενο. Ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργούνται κατά παραγγελία, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της σχολικής μονάδας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Γ.Α.Κ. Ευβοίας περιλαμβάνουν και σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον ιστότοπο των Αρχείων Ν. Ευβοίας είναι διαθέσιμο φυλλάδιο στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Αρχείων Ν. Ευβοίας, που μπορούν να δώσουν ιδέες για ανάλογα προγράμματα και σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων εκτός Ευβοίας, σε συνεργασία και με τις κατά τόπους υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Στον ιστότοπό μας είναι επίσης διαθέσιμα φύλλα εργασίας για ανάλυση διαφόρων τύπων τεκμηρίων (γραπτού τεκμηρίου, φωτογραφίας, γελοιογραφίας κ.λπ.): 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2221085295 και στο mail: mail@gak.eyv.sch.gr).