Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ»

Σας ενημερώνουμε ότι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην οδό Θεωρίας 12 στην Πλάκα, φιλοξενείται η αρχαιολογική εκπαιδευτική έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο». Η έκθεση αποτελεί μια πρόταση γνωριμίας με το αρχαίο θέατρο μέσα από μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση, διάδραση και ψυχαγωγία. Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιούνται από 1 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε μαθητές/τριες Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης και λειτουργούν εβδομαδιαίως από Τρίτη έως Παρασκευή. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση komastis@culture.gr καθώς και στα τηλέφωνα 210-3321753, 2103321754, 210-3310474, υπεύθυνοι επικοινωνίας κ. κ. Ν. Γεωργιόπουλος, Τ. Φουρτούνη, Έ. Μπαζίνη.