Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ. ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», ενημερωτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα: Η αξία των συνεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς».  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015,  17:15-19:30 στο 4ο  Γ.Ε.Λ. Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Μυστρά 1, τηλ.: 210 5902859, χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/EfHntRrWoLL2).   
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το ευρύτερο έργο και τις εκπαιδευτικές δράσεις του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και η ανάδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας του με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.