Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

35ος Πανελλήνιος / 63ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων

Το Τμήμα Ελλάδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών διενεργεί σε εθνικό επίπεδο τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, με γενικό θέμα:  «Ζούμε μαζί ειρηνικά».

Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μαθητές  Ε΄ και ΣΤ΄  Δημοτικού, με πεζό ή ποιητικό κείμενο,  με καλλιτεχνικό έργο (ζωγραφική, κολλάζ, κτλ.) ή με οπτικοακουστικό υλικό  και με θέμα: «Συμμαχία παιδιών ενάντια στον πόλεμο: Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη».
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η 30η Μαΐου  2016.


Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό  στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσηςκαι στην ιστοσελίδα: http://aedeegreece.wordpress.com