Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΗ "ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ"

Παράλληλα με τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με  την κίνηση πολιτών «Διάζωμα» προγραμματίζουν τη δράση «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα». Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να μας οδηγήσουν σε μία εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους, δημιουργώντας ερασιτεχνικά βίντεο μικρής διάρκειας, στα οποία θα παρουσιάζουν την ιστορία και τη λειτουργία των αρχαίων θεάτρων. Πληροφορίες για τη δράση και αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www. ert.gr).  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που θα  συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές και την ιστοσελίδα της  ΕΡΤ.  

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.