Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Βράβευση Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή όλων των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και των δράσεων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη συμβολής της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα, προτίθεται να προβάλει τις δράσεις αυτές στην εκπαιδευτική και ευρύτερη κοινότητα.
Για τον σκοπό αυτό, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν σχετικές δράσεις, κι εφόσον το επιθυμούν, να ενημερώσουν τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης συμπληρώνοντας την σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο http://goo.gl/forms/dLYWhe5FZC ως την Δευτέρα 18-04-2016 και ώρα 10:00 π.μ.

Οι πρακτικές που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από μέλη της Επιτροπής για τη Στήριξη των Παιδιών των Προσφύγων (ΕΣΠΠ), της Επιστημονικής καθώς και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής για την υποβοήθηση του έργου της ΕΣΠΠ. Οι επιλεγμένες πρακτικές θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στον χώρο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες την Δευτέρα 09-05-2016.