Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ξενάγηση εκπαιδευτικών σε Έκθεση Αρχειακού-Φωτογραφικού Υλικού- Κόμικς- Εικαστικών Έργων, με θέμα την Απελευθέρωση της Αθήνας -12 Οκτωβρίου 1944

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση για τον εορτασμό της 72ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, υπό τον γενικό τίτλο «Η Αθήνα Ελεύθερη- 12 Οκτωβρίου 1944»,  διοργανώνουν ξενάγηση σε τριπλή Έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, πλησίον σταθμού Μετρό «Κεραμεικός» https://goo.gl/maps/MASEKjjrh3k ).



Η ξενάγηση, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 κατά τις ώρες 11:00-13:00 από την Βασιλική Λάζου, ιστορικό, Δρ. Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, υπεύθυνη της επιστημονικής επιτροπής «Η Αθήνα ελεύθερη-12 Οκτωβρίου 1944» (Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου) και τον Γιάννη Γκλαβίνα, Δρ. Ιστορίας, συνεπιμελητή της Έκθεσης «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση» (Γενικά Αρχεία του Κράτους).

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.    

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ