Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πόλεμος- Κατοχή- Αντίσταση- Απελευθέρωση: Προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της περιόδου 1940-1944 στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση»




Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης  διοργάνωσης για τον εορτασμό της 72ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, υπό τον γενικό τίτλο «Η Αθήνα Ελεύθερη. 12 Οκτωβρίου 1944», θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής με θέμα: 

«Πόλεμος- Κατοχή- Αντίσταση- Απελευθέρωση:
Προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της περιόδου 1940-1944 στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση»


Τα σεμινάρια εντάσσονται σε σειρά σχετικών εκδηλώσεων, οι οποίες διοργανώνονται και συντονίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από κοινού με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας), τον Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την ΕΡΤ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τους συνεργαζόμενους φορείς στην ιστοσελίδα http://freeathens44.org ). Στη διοργάνωση των σεμιναρίων συμμετέχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων.
Για τους εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, κατά τις ώρες 16:45-20:00, στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (Κύπρου 1 & Μάρκου Μπότσαρη, πλησίον σταθμού μετρό Αιγάλεω, χάρτης  https://goo.gl/maps/iLkVh63C9fN2 ).