Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σεμινάριο με θέμα: "Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών"

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» με την επωνυμία «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» (http://esradiosociety.eu ), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:


«Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο 10o Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Θηβών 341, έναντι Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω, είσοδος από οδό Αθηνάς, χάρτης: https://goo.gl/maps/PaMq2jpnxTF2)


Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία και τους στόχους της Επιστημονικής Εταιρίας «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας-European School Radio» και τη λειτουργία της ως διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί ο ιστότοπος –πλατφόρμα του European School Radio και ο τρόπος εγγραφής των σχολείων σε αυτήν. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό τα βήματα δημιουργίας ενός ραδιοφωνικού σποτ - προάγγελου μιας ραδιοφωνικής εκπομπής με τη χρήση του προγράμματος «Audacity» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε στη συνέχεια να υποστηρίξoυν με τους μαθητές τους τη δημιουργία των δικών τους εκπομπών και να κάνουν αναρτήσεις στην πλατφόρμα του Δικτύου.


Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Νίκος Καμήλος, εκπαιδευτικός ΠΕ70, Διευθυντής σχολικής μονάδας, και η κ. Βασιλεία Δηλαβέρη, εκπαιδευτικός ΠΕ70, μέλη του European School Radio.
Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. 


Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.