Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΔΑ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων,  σε συνεργασία με το Μουσείο Παιδείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν σε εσπερίδα που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Athens Hilton (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, χάρτης: https://goo.gl/maps/TRpKgY8YwrR2 ), το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 16:00-18:00, με θέμα: «Μουσείο Παιδείας Πανεπιστημίου Αθηνών: Ανακαλύπτοντας το παλιό σχολείο».

Η εσπερίδα διοργανώνεται από το Μουσείο Παιδείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (mouseiopaideias.ppp.uoa.gr, τηλ: 210.72.775.64), απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εντάσσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσείου Παιδείας του ΕΚΠΑ στο «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού Ελλάδας & από τον Κόσμο-Πολιτισμό. Το Μουσείο θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με ένα εκθεσιακό περίπτερο, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκειά του, καθώς και με την επιμορφωτική εσπερίδα για τους εκπαιδευτικούς. 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΔιαβάΖΟΥΜΕ την πόλη: Διαδρομές στην Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη"


  Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Διεύθυνση Μουσείων – Τμήμα Εκθέσεων και Μουσειολογικής Έρευνας), σεμινάριο με θέμα: 

«ΔιαβάΖΟΥΜΕ την πόλη: Διαδρομές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 16:15-19:15. Η αρχική συνάντηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο» (χάρτης: https://goo.gl/maps/wLGBo5ahUgF2), προκειμένου να πραγματοποιηθεί περίπατος σύμφωνα με την επιλεγμένη διαδρομή «Η άλλη Πόλη» και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του εκπαιδευτικού φακέλου και τα βιωματικά εργαστήρια στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM, Αγ. Ασωμάτων 15, χάρτης: https://goo.gl/maps/HMaCBm1nZZ82 ). 
Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι οι κυρίες Τζένη Αλμπάνη, Δρ. αρχιτέκτων-ιστορικός τέχνης, επιβλέπουσα της πράξης ΕΣΠΑ, Αλεξάνδρα Σέλελη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, επιβλέπουσα της πράξης ΕΣΠΑ, Λίλα Πατσιάδου, αρχαιολόγος, μέλος ομάδας εργασίας της πράξης ΕΣΠΑ, Μυρτώ Δαυίδ, γραφίστρια, μέλος ομάδας εργασίας της πράξης ΕΣΠΑ. 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ως τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ 19ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ-Ρ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12 και 13 Δεκεμβρίου, οι ταινίες του 19ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η 16η Κάμερα Ζιζάνιο προβάλλονται στην Αθήνα, στον κινηματογράφο "Λ. Κωσταντάρας-Ρ. Βλαχοπούλου" (στο Αιγάλεω).

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τις ταινίες ΔΩΡΕΑΝ στο τηλέφωνο 210.8664030.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα προβολών και τις περιλήψεις και τα στοιχεία των ταινιών ΕΔΩ .