Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δανεισμός βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας με θέμα την σχολική βία

   Σας ενημερώνουμε ότι, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα- ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) (http://www.greekibby.gr/) διαθέτει προς δανεισμό εκπαιδευτικό υλικό με λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά που έχουν ως θέμα την σχολική βία.
Τo δανειστικό εκπαιδευτικό υλικό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα- ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) στο πλαίσιο της δημιουργίας αφίσας με θέμα: «Με σύμμαχό σου τα βιβλία, διώξε τη βία από τα σχολεία». Aποτελείται από βιβλία που έχουν επιλεγεί από επιτροπή Παιδαγωγών και Πανεπιστημιακών και έχουν παραχωρηθεί από τους εκδότες, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και γενικές προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων. Σκοπός της δημιουργίας τόσο της αφίσας όσο και του δανειστικού υλικού είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια ανάπτυξης των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητριών/ών μέσω της παιδικής λογοτεχνίας.
Τα λογοτεχνικά βιβλία θα δανείζονται για σύντομο χρονικό διάστημα σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των μαθητριών/ών σε θέματα εκφοβισμού και σχολικής βίας καθώς και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών ή Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων που εντάσσονται στην θεματική της φιλαναγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 συμπληρώνοντας την σχετική ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ