Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

16η Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής TOGETHER

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Καλών Τεχνών για παιδιά και νέους ανθρώπους στην πόλη Hyvinkää της Φινλανδίας (Art Centre for Children and Young People) διοργανώνει τη 16η Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Μαζί/Together» και προσκαλεί σε συμμετοχή του μαθητικού πληθυσμού ΠΕ και ΔΕ της χώρας μας σε αυτόν. Το εν λόγω Κέντρο είναι ένα ινστιτούτο υποστηριζόμενο από το Υπουργείο Παιδείας της Φινλανδίας και το Δήμο Hyvinkää της Φινλανδίας και διοργανώνει από τη δεκαετία του ’70 τέτοιου είδους διαγωνισμούς κάθε τρία χρόνια. Το υλικό που συλλέγεται από αυτές τις εκθέσεις χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αλλά και για ερευνητικούς λόγους και εκθέσεις τόσο στη Φινλανδία όσο και σε άλλες χώρες. 

Ειδικότερα επί του θέματος της έκθεσης («μαζί») όπως το περιγράφει ο διοργανωτής: 
Τί είδους πράγματα επιθυμεί να κάνει κανείς μαζί με άλλους; Συνήθως πετυχαίνει κανείς περισσότερα μαζί με άλλους ανθρώπους παρά μόνος του. 
Πώς θα περιγράφατε την έννοια του μαζί ή του συνανήκειν σε μια κοινότητα ανθρώπων, όταν είναι κανείς στο σπίτι ή στο σχολείο ή κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου; 
Ποια η έννοια της φιλίας και της μοναξιάς; 
Πώς διαφέρει το να είμαστε από κοντά μαζί από το να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο ή άλλα ψηφιακά μέσα; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.