Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων: «Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-Προοπτικές συνεργασίας με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»


Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, δια των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- Προοπτικές συνεργασίας με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
 
   Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 17:45-19:15 στο 10ο  Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Αχιλλέως 23 Καλλιθέα, πλησίον Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  χάρτης: https://goo.gl/maps/B9nhQNx3j172 ). Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι οι κυρίες Εύη Νάκου, Συντονίστρια Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ, Θάλεια- Μαρί Παπαδοπούλου και Ντίνα Στράνη, Καλλιτεχνικές  Συνεργάτιδες  τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 και η συζήτηση με στόχο τη διερεύνηση προοπτικών συστηματικής συνεργασίας της με τους φορείς εκπαίδευσης της χώρας.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή, μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μουσική εκδήλωση Piandemonium (http://www.nationalopera.gr/gr/event/piandaemonium-2017 ) στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου 2017, που διοργανώνει η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και οι ατομικές προσκλήσεις για τους εκπαιδευτικούς θα βρίσκονται στα ταμεία της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με καταχώρηση «Ημερίδα Εκπαιδευτικών».
Από κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν 15 εκπαιδευτικοί
Αιτήσεις συμμετοχής ως την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.