Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας με θέμα την σχολική βία

Σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα δανειστούν το εκπαιδευτικό υλικό με θέμα την σχολική βία, το οποίο διαθέτει προς δανεισμό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα-ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) (http://www.greekibby.gr/ ), σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα παραλάβουν τα βιβλία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και θα τα επιστρέψουν σε αυτή κατά τις καθορισμένες ημερομηνίες (ώρες: 8:00-14:30), ώστε να μπορεί να τηρηθεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα δανεισμού. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να φροντίσουν για την επιστροφή του δανειζόμενου υλικού στην κατάσταση που το παρέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών οι εκπαιδευτικοί που θα δανειστούν τα λογοτεχνικά βιβλία καλούνται να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων ενδεικτικό υλικό από τις δραστηριότητες και δράσεις που θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους (όπως φωτογραφικό υλικό, αναρτήσεις σε σχολικά ιστολόγια, βίντεο, μαθητικές εργασίες, αφίσες κτλ.).
Μπορείτε να δείτε το χρονοδιάγραμμα δανεισμού στο ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.