Our dancing children-Naomi Gerrard

«Η τέχνη είναι ένας δρόμος προς την ελευθερία, τη διαδικασία απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος, γεγονός που είναι ο πραγματικός και ο υπέρτατος στόχος κάθε διαπαιδαγώγησης» Ε. Cassirer
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Πολιτισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας.Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για συνέδρια/σεμινάρια/εργαστήρια, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες συνδέσεις.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ξενάγηση στην έκθεση με θέμα: «Neapolis Athina: και τώρα και τότε»




 
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, διοργανώνει ξενάγηση για 35 εκπαιδευτικούς στην έκθεση με θέμα:«Neapolis Athina: και τώρα και τότε».   
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικό τέχνης κ. Λουίζα Καραπιδάκη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, κατά τις ώρες  17:45-19:00 στον εκθεσιακό χώρο της Ελληναμερικανικής Ένωσης  (Μασσαλίας 22, Αθήνα, κοντά στο σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο», χάρτης: https://goo.gl/maps/W7iRZp3PJHK2 ).
Η διπλή έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ελληναμερικανικής Ένωσης στην αθηναϊκή συνοικία της Νεάπολης και περιλαμβάνει:
·      ιστορικό, αρχειακό υλικό, που παραχωρήθηκε από κρατικά και ιδιωτικά αρχεία, ιδρύματα και ιδιώτες, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται το παρελθόν της Νεάπολης
·      έργα 31 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν  ή έχουν σχέση με την περιοχή, μέσα από τα οποία αποτυπώνεται το πολιτιστικό παρόν της.
Περισσότερες πληροφορίες για  την έκθεση περιλαμβάνονται στο σχετικό δελτίο τύπου (https://drive.google.com/file/d/19gESiD2e0-iPhjyum1nlfovrjU1zelQ-/view?usp=sharing).   
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ξενάγηση  παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/Q6a0AMgnrOZcEMNQ2ως την Τρίτη 5/12/2017.